Thursday, March 6, 2008

Sectiune 3

Muzică



Edi Petroșel

A fost cooptat ca tobosar in trupa Holograf in anul 1979. Impreuna cu trupa a lansat albume de referinta pentru pop-rock-ul romanesc (,,Holograf 1,2,3,4’’, ,,World full of lies’’, ,,Banii vorbesc’’, ,,Stai in poala mea’’, ,,Holograf 69% unplugged’’, ,,Supersonic’’, ,,Undeva departe’’, ,,Holografica’’, ,,Best of’’, ,,Pur si simplu’’, ,,Taina’’), fiecare dintre acestea conţinând câteva cântece care au ajuns hit-uri.Obtinand nu odata Discul de Platina, pentru vanzari foarte mari ale albumelor lor.
De-a lungul timpului, trupa Holograf a sustinut numeroase concerte atat in tara cat si peste granita (Franta, Olanda, Anglia) si este în continuare foarte activă şi realizează turnee lungi, cu concerte foarte bine primite de public.
Holograf a aratat ca dragostea pentru muzica a unor tineri, prietenia lor si ambitia de a merge pe aceasta cale pot transforma un vis in realitate.



Zoia Alecu

Zoia Alecu a inceput sa cante folk inca din anul 1973. Dupa o competitie interliceala, la care a obtinut locul 2, a urmat lansarea pe scena Club A. Zoia a compus si a interpretat muzica pentru Circul de Stat pentru ca mai apoi sa primeasca o propunere din partea trupei " Sfinx", cu care a si avut un turneu in Scandinavia, Austria si Germania. Dupa destramarea trupei, Zoia Alecu s-a intors la folk iar in februarie 2007 a avut loc lansarea albumului sau " Vino aici".





Mircea Vintilă

Mircea Vintilă este un interpret român de muzică folk, cu o activitate discografică şi concertistică bogată. Cântecele sale debordează de melodicitate şi o atenţie deosebită acordată "vorbelor". De la „Lordul John” la „Dramă de cartier”, fanii au savurat o listă întreagă de adevărate hituri. Mircea Vintila a colaborat cu Mircea Baniciu, Florian Pittiş -un alt mare lazarist- şi Vlady Cnejevici, formand grupul de succes" Pasarea Colibri".






Gemenele INDIGGO : Mihaela & Gabriela Modorcea

• Mihaela şi Gabriela sunt gemene identice născute în Zodia Gemeni.
Au absolvit Colegiul National “Gheorghe Lazar” cu aceeaşi medie – 9,90.
● Indiggo este prima trupǎ muzicalǎ din România pentru care au compus producǎtori
strǎini celebri precum:
- Dieter Bohlen , David Brandes, Thomas Noehre.
Pe langa cariera muzicala, gemenele au si o bogata activitate actoriceasca si au interpretat roluri in filme.
Cel mai important dramaturg român – Dumitru Radu Popescu a scris o piesă de teatru despre şi pentru gemenele Indiggo.











GIULIA

Povestea Giuliei a inceput pe vremea cand ea avea 6 ani, varsta la care, ca orice copil ambitios, isi dorea sa ajunga celebra. Incepand cu participarea la ,,Tip Top Minitop’’, visul ei a inceput sa devina realitate. Au urmat si alte aparitii publice si spectacole ajungand ca in 1995 sa lanseze primul material discografic.
Mai tarziu, la sfaturile lui Laurentiu Duta, alaturi de AndreEa si Monica, a luat nastere formatia Candy.
Au urmat materialele discografice : ,,Candy’’, ,,O seara perfecta’’, ,,De vis’’, ,,Best of’’ si ,,Poveste’’, sute de spectacole prin tara alaturi de trupa CANDY, si de la inceputul anului 2004 a decis ca vrea sa cante singura.
Pe 7 noiembrie, a fost lansat primul material discografic al Giuliei ca si artist solo, acesta numindu-se simplu "GIULIA".
Din octombrie 2004 a fost co-prezentatoare la emisiunea COOL-MEA DISTRACTIEI, la TVR2 ca mai apoi sa prezinte singura, Kiss Adventure la Prima TV.
In prezent, Giulia este moderatoarea emisiunii "My Kiss" de la Kiss FM.


Mișu Cernea

De la 14 ani a inceput sa cante cu trupe si a debutat la Casa de Cultura a Studentilor cu o formatie de acompaniament. La 16 ani a aparut pentru prima oara la televizor, cu formatia Andantino, formatie pe care o avea la liceu, la "Gheorghe Lazar". A evoluat in mai toate formatiile cunoscute din vremea aceea - Cometele, Sideral, Grup 22. A cantat trei ani cu Mondial (in perioada de glorie a Mondialului) si apoi cu Sfinx . Alaturi de Dan Andrei Aldea, fiind considerati intemeietori ai rockului romanesc si idolii generatiei anilor ‘60-70 , grupul "Sfinx" a pare ca o emblema a muzicii. Ca un pazitor de comori, Misu Cernea a pastrat grupul Sfinx, innoindu-l sub numele de Sfinx Experience. Activitatea lui nu se rezuma doar la cea de tobosar, el fiind cel mai activ lider de trupa si, in acelasi timp, cea mai pregnanta prezenta in managementul show-businessului romanesc.
Sfinx Experience detine cea mai performanta instalatie de sunet si lumini, cele mai bune echipamente si tehnica de spectacole


Vlad Cernea și Florin Cojocaru

Mihaela Cernea, Mihaela Florea, Vlad Cernea si Florin Cojocaru au format, in 1994, trupa Class. Dupa participarea la Cerbul de Aur cu piesa "A, dui, doina “ care a devenit un hit, trupa a lansat in anul 1996 albumul de debut – “Raspuns”, considerat ca fiind primul album de muzica dance din Romania.
Class petrec perioada 1997-1999 concertind in toata tara. Cei patru s-au detasat clar de pluton prin compozitii inspirate, interpretare ireprosabila si un show live inedit.
Class si-a continuat activitatea cu albumele “Aproape de tine” , “Color” , “Hipnotizat”, “Intr-o zi” , “Pentru dragoste” si “Evo” .
Trupa si-a modificat componenta de-a lungul anilor, in prezent fiind alcatuita doar din 3 membri, lansand un nou album – “Infinit”.


Cosmin Lupu

A inceput sa se joace cu muzica, cantand la chitara si mandolina pe acasa si prin parcuri,iar prima tentativa de trupa, primele concerte si piese inregistrate au fost in 2001.
Trupa EvO s-a infiintat oficial in anul 2004, plecand de la idea abordariistilului rock alternativ, capatand in timp si alte influente, din diversezone cum ar fi metal si progressive. Numele trupei - EvO inseamna evolutiein si pentru muzica.
In decursul ultimilor 4 ani trupa a sustinut concerte in cluburibucurestene si din tara, si a participat si la mai multe evenimentemuzicale de amploare, cum ar fi Maraton Rock (2004), Motorrock 1 si 2(2005-2006), Stufstock 3 si 5 (2005, 2007), Fete de la Musique (2006),Hard as Rock 2007.In noiembrie 2007, trupa EvO a lansat primul material discografic – EP-ul“Departe de nori”. Tot atunci a fost lansat si primul videoclip altrupei.

No comments: