Tuesday, November 27, 2007

ACDLE si la noi in liceu...





Am vazut intr-o zi, acum vreo cateva saptamani un afis in liceu cu "Public Speaking". Personal nu pot sa vorbesc coerent in fata unei multimi, dar am fost incurajata si m-am dus.

Sala era plina de elevi. Doua ore s-a vorbit incontinuu despre mediu, Uniunea Europeana, Europa, fotbal, sau diverse alte subiecte care pot deriva din acestea.

Foarte interesant si linistit, era totusi un concurs dar aflat acolo in fata nu simteai presiune.

La acest eveniment a participat si o doamna profesoara din Anglia care ne-a sustinut si ne-a vorbit foarte frumos, a fost foarte impresionata de coerenta Lazaristilor in vorbire si de calitatea limbii engleze.

Dupa ceva vreme am aflat ca a fost admisa toata lumea si ca se va forma un Consiliu European al liceului in cadrul caruia vor avea loc dezbateri in limba engleza.
Atunci a inceput totul, cu ajutorul catedrei de limba engleza (in cadrul careia coordonator proiect este doamna profesora Mihaela Simonca) si cu sprijinul ACDLE-ului, o mână de elevi se intalnesc o data la cateva saptamani vineri la ora 6 jumate si pot spune ca se simt bine impreuna. E genul acela de activitatea in cadrul scoalii unde se rade, se spun pareri, practic se vobeste liber si in engleza iar elevii pleaca acasa un pic mai veseli si un pic mai castigati.
Nu stiu cati dintre voi stiau de acesta.
Consiuliul European este ideea ACDLE-ului ( Asociatia de Comunicare si Dezbateri in Limba Engleza). Mai multe informatii despre acest club de dezbateri puteti afla pe site-ul lor sau pe blog toate sunt afisate la "Link-uri de exceptie".
Desi anul aceste probabil ca nu ati stiut exact despre ce era vorba, poate la anu nu mai ratati aceasta ocazie. Pentru cei care sunt deja in club, le urez distractie placuta!

Debates in Enghlish are fun!

No comments: