Sunday, February 17, 2008

SECTIUNEA 1

Medicină și Cultură


1. GABRIEL LIICEANU
Este un filozof şi scriitor român. Tânăr cercetător la Institutul de filozofie în anii '70, începe să frecventeze alături de Andrei Pleşu "Şcoala de la Păltiniş", ca elev preferat al lui Constantin Noica (filosof renumit). Volumele Jurnalul de la Păltiniş şi Epistolar, mărturii ale acestui parcurs formativ, au în epocă un ecou important în rândul publicului cultivat.
În prezent este membru al Societăţii Române de Fenomenologie şi conduce editura Humanitas, proiect cultural formulat în anii Şcolii de la Păltiniş.










2. MIRCEA MALIŢA
Este matematician, eseist, academician, diplomat (ambasador în SUA şi director al Bibliotecii române din New York), ministru de externe, profesor universitar român. A fost preşedinte al UNSR (Uniunea Naţională a Studenţilor din România), organizaţie de masă a Partidului Comunist, până la reunirea tuturor organizaţiilor de tineret în UTM.A fost director al Bibliotecii Academiei între 1950-1955, adjunct al ministrului Afacerilor Externe, ministru al Învãţãmântului (1970-1972), ambasador în Elveţia (1980- 1982), iar apoi în SUA (pânã în 1985).






3. BOGDAN TEODORESCU
In caz ca nu va mai aduceti aminte singuri,va ajutam noi.Este cel ce si-a aparat pana in ultima clipa punctul de vedere in cadrul dezbaterii despre eroii democratiei.
Acest fost lăzărist este licenţiat al Facultăţii de Instalaţii, secţia Hidraulică, Institutul de Construcţii, are studii postuniversitare de jurnalism la Munchen în Germania;a efectuat o excursie de studii în America la invitaţia Departamentului de Stat al SUA în 1994. A publicat un volum de poezii „Inofensivii Beatlesi” şi un roman „Copii teribili nu învata istoria”, este redactor la „Cotidianul”, colaborator al „Ziarului Financiar”, are peste 500 de articole publicate, peste 60 de emisiuni de televiziune şi peste 100 de emisiuni radio, şi a fost director al campaniei electorale a lui Emil Constantinescu.Pe langa acestea , in prezent este si profesor în cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative.





4. VICTOR EMANUEL SAHINI
Este un chimist român, membru titular al Academiei Românedin anul 1990.


5. VIRGIL CONSTANTINESCU
Este unul dintre cei 3 preşedinţi ai Academiei Române rămaşi în viaţă şi un fost lăzărist de marcă.

6. CECILIA STEFANESCU
Trăieşte la Bucureşti şi este căsătorită cu poetul Florin Iaru. A absolvit Liceul "Gheorghe Lazăr" în 1993 şi Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti în 1997. Şi-a început activitatea literară la cenaclul "Litere" condus de Mircea Cărtărescu (1993-1997).Este autoarea binecunoscutului volum „Legaturi bolnavicioase”, a carui ecranizare cinematografica a avut premiera in aprilie 2006. Colaborează la revistele: "Dilema", "Vineri", "Exces", "Design Buletin", "Madame Figaro" ş.a., precum şi la ziarele: "Cotidianul", "Curentul", "Independent".
"Cecilia Stefanescu, prozatoare al carei erotism (auto)biografizant e incorsetat de o rafinata armatura textuala." Paul Cernat






7. MIRCEA DICULESCU
Pfoai… Nici nu ştiu de unde să încep; a intrat in Lazăr cu 9.90, a luat bacul cu 10, a fost şef de promoţie cu 10 la Facultatea de Medicină şi Farmacie şi a luat cu 10 ambele doctorate. În prezent este şeful centrului de Gastroenterologie şi Hepatologie la spitalu Fundeni,şef de secţie la spitalul Elias, şeful Catedrei de Gastroenterologie si Hepatologie Fundeni în cadrul Facultăţii de Medicină şi Farmacie şi este Directorul Centrului de Gastroenterologie si Hepatologie Fundeni, Centru de Excelenţă acreditat de MEC. Şi toate astea doar vorbind despre cariera lui, să nu mai pomenim de societăţile în care este membru, de sutele de lucrări publicate în ţară şi străinătate si de comisiile şi comitetele al căror vice/preşedinte este.



3 comments:

Anonymous said...

groaznic. eu habar nu am pe cine sa aleg intre cecilia stefanescu si gabriel liiceanu.
nu se poate sa fie doi??
bogdan theodorescu are niste idei foarte bine conturate, dar e usor rigid si nu stiu daca s-ar potrivi foarte mult cu personalitatea actuala a lazaristilor. Liiceanu pare mai calm, iar de restul nu am auzit, deci nu am cum sa ma pronunt.
Si totusi, nu pot sa urce doi lazaristi pe scena?? ;;)

Anonymous said...

Poza de la Mircea Diculescu si probabil si informatiile bografice ii apartin prof. dr. Ionel Sinescu!!!
Jenant.

Gh Lazar said...

Ne cerem scuze! datele erau corecte doar poza nu era a persoanei respective, dar dupa cum se poate vedea s-a remediat situatia!