Monday, February 25, 2008

SECTIUNEA 2

POLITICĂ și IT


1. Alexandru Athanasiu

După liceu nu s-a putut îndepărta foarte mult de Lazăr şi a urmat cursurile Facultăţii de Drept. A îngroşat după revoluţie rândurile membrilor PSDR-ului, partid la conducerea căruia reuşea să se găsească în ’99 (când PSDR + PDSR = PSD). Actualmente europarlamentar în grupul Socialiştilor Europeni, a fost prim-ministru interimar după Radu Vasile şi a prins un scaun de ministru atât în timpul guvernării CDR cât şi PSD.


2. Valeriu Stoica

A terminat Lazărul când multi dintre noi nu eram nici măcar în planuri, după care şi-a continuat studiile la Facultatea de Drept unde a fost şef de promoţie. S-a înscris în PNL după revoluţie şi a fost Ministru al Justiţiei în 3 guverne succesive. A fost vicepreşedinte al partidului în perioada 1997-2001 şi chiar preşedinte în 2001-2002. În 2006 a pus cel mai serios umărul la marea schismă a PNL şi este unul din membrii importanţi ai PLD. Valeriu Stoica este partener fondator al Societatii Civile de Avocati Stoica & Asociatii, unde, impreuna cu sotia sa, Cristiana Irinel Stoica, a creat in ultimii ani una dintre cele mai importante firme de avocatura din Romania, specializata in litigii civile si comerciale.


3. Corina Creţu

O altă lăzăristă ajunsă pe culmi înalte, activând actualmente în numele României la Buxelles ca europarlamentar din partea PSD-ului. După liceu a intrat la Cibernetică şi a urmat până în ‘90 o carieră de economist la fabrici din Blaj şi Bucureşti. După revoluţie a lucrat ca analist al evenimentelor curente la cotidiane ca Azi, Curierul Naţional şi Cronica Română. În timpul mandatelor lui Ion Iliescu a fost consilier prezidenţial, cu rol de purtător de cuvânt. Este mândra posesoare a unui blog de pe care trimite de la informaţii din partea conducerii Europei până la prezentări powerpoint naţionalisto-patriote.




4. Rovana Plumb

Al treilea Europarlamentar lăzărist tot de la PSD, tot în tabăra Socialiştilor Europeni (I can see a pattern developing here). Este doctor în ştiinţe economice (management) specializată în probleme legate de protecţia consumatorului. Pe plan politic a ajuns vicepreşedintă a PSD şi preşedintă a Organizaţiei de Femei PSD, încurajând includerea femeilor în structurile de conducere ale partidului. De asemenea a fost secretar de stat, preşedintă a Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor şi preşedintă a Gerovital Cosmetics. Deţine Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" în grad de Cavaler. Definitely a keeper.




5. Măriuca Talpeș
( in fotografie, alaturi de sotul acesteia, Florin Talpeș)


Mai mult ca sigur niciunul din voi nu a auzit de ea, dar cel puţin jumătate din voi vă bazaţi în timp ce citiţi aceste prezentări pe programul antivirus al firmei sale. Împreună cu soţul ei Florin, Măriuca Talpeş deţine firma de software SOFTWIN, creatoarea soluţiei antivirus Bitdefender şi a programelor de studiu pentru elevi, Intuitext. Anul trecut au reuşit vânzări de 100 mil $, în creştere cu 40 de mil $ faţă de anul precedent şi se preconiza o mărire de 60% pe anul curent. „Matematicieni de profesie, fosti cercetatori in domeniul ciberneticii, sotii Talpes sunt unii dintre cei mai seriosi fani ai dansului in Romania si elevi ai Elvirei si ai lui Mihai.”, bine... asta spune revista „Avantaje. Ghidul complet al femeii moderne” eu spun ca sunt (sau cel puţin ea este) lăzărişti care au reuşit „să se scoată” frumuşel prin munca proprie.




7. Doru Viorel Ursu

Fost ministru de interne, avocat de meserie, candidat la Primăria Capitalei în 1996, Ursu şi-a faurit o aură de priceput în toate. Desi are un trecut invaluit de suspiciuni, in opinia unora, si cateva procese controversate ocupa postul de sef al Comisiei de Disciplina a FRF. in timpul guvernarii lui Petre Roman Ministerul de Interne l-a avut in frunte pe acest lazarist.


8. Dan Darabonț

Cei mai vestici dintre voi l-aţi avut ca primar între 2000 si 2004, un alt PSD-ist care a făcut liceul în Lazăr, Dan Darabont este favorit la alegerile pentru primăria sectorului 6 de anul acesta. Are experienţa de 12 ani în domeniul administraţiei publice: 4 ani consilier local, 4 ani viceprimar între 1996 şi 2000 şi alţi 4 ani ca primar). A primit câteva lovituri sub centură din partea unor colegi de partid, însă a reusit să iasă cu bine din probleme şi priveşte cu încredere în faţă către alegerile locale. Cu siguranţă un lăzărist care va mai rămâne mult timp în atenţia opiniei publice.



9. Radu Mircea Popescu

Radu Mircea POPESCU a fost Consilier al Ministrului Administratiei si Internelor.

No comments: